Onze ambassadeurs


Jurgen Jonkers

 

Het is mooi te vermelden dat de stichting is opgericht naar aanleiding van het succes van de Ik-weet-dat-jij-het-weet-optredens van Jurgen Jonkers. Deze optredens ontstonden toen Jurgen Jonkers het lied "Ik weet dat jij het weet" voor zijn moeder Rietje schreef.

 

Zijn moeder veranderde door de ziekte Alzheimer. Het veranderde ook hun band. Natuurlijk deed het pijn en verdriet, maar Jurgen wilde dit niet alleen maar negatief beleven. Er waren nog steeds bijzonder mooie en ontroerende momenten. Momenten van herkenning, ergens ver weg in haar ogen en soms opeens, onverwacht, een opening. 

 

“Ik weet dat jij het weet, ik zie het in je ogen!” gaat onder andere over het ‘ondeugende’ om de brei heen draaien, over het zien wegglijden van zijn moeder, over haar ontmoeten, ergens op die weg, tussen hen beiden, over de mooie band tussen moeder en kind, over samen van het moment genieten. 

 

Rietje is heel slim met haar ziekte omgegaan. Ze draaide en praatte gewoon om dingen heen, op eigen stellige wijze, zodat je niet makkelijk in de gaten had wat ze nog wel wist en wat niet. 

 

Jurgen treedt al jaren op voor een divers publiek. Zijn kracht ligt niet alleen in goed kunnen zingen, vooral ook in het willen raken en vermaken van mensen. Hij ‘pakt’ je. Met heel zijn hart zingt en raakt Jurgen zijn publiek tijdens de middagen voor ouderen, veelal mensen met dementie. Mensen van wie veel gehouden wordt.

 

Jurgen weet dat ieder mens met alzheimer of dementie in het moment leeft. Hij geniet er zichtbaar van mensen te ‘zien’, ze even privé toe te zingen, hun hand te pakken en in de ogen te kijken. Muziek raakt mensen met dementie en als Jurgen voor hen zingt, raakt het zeker! 

 


John Dame

 

Toen John gevraagd werd om ambassadeur te worden van onze stichting, gaf hij aan dat hij het fantastisch vindt dat hij zich voor ons mag inzetten. Na 44 jaar vond  hij het tijd om zichzelf meer en meer maatschappelijk te gaan inzetten . De wereld verandert snel om ons heen en de samenleving individualiseert.

 

Juist op die plekken waar het hard nodig is, wil hij mooie herinneringen ophalen en maken middels Nederlandstalige muziek. Nederlandstalige muziek is waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Het is voor iedereen verstaanbaar en alle vormen van emotie komen voorbij in diverse stijlen. 

 

Hij woont samen samen met Linda en zijn twee zoons. Naast dat hij de kost verdient in de financiële dienstverlening, wil hij graag mensen met elkaar verbinden. Hij hoopt velen te mogen ontmoeten tijdens één van zijn bijdrages aan de stichting.

 


Frans Kas

 

Al meer dan 25 jaar is Frans Kas als muzikale gastheer actief in het professionele circuit van entertainment en showbusiness. Hij maakte door de jaren heen kennis met de vele uiteenlopende takken van de showbusiness. Dit vormde hem tot een multi-inzetbare duizendpoot. Naast zijn optredens als zanger/performer verzorgt hij ook de presentatie van TV- en radioprogramma's en zet hij zich in als coach om beginnend talent (jong en oud) op zang- en presentatievlak te leren alles uit zichzelf te halen.

 

Daarnaast zet hij zich al vele jaren in bij zorginstellingen voor ouderen o.a. met dementie en mensen met een geestelijke beperking. Met wederzijds veel plezier creëert Frans iedere keer weer een aangepast muziekprogramma om samen het maximale uit zo’n muzikaal geluksmoment te halen. Hier kruiste het pad met de stichting “Ik weet dat jij het weet”. Hier slaan we de handen ineen en kunnen we onze krachten bundelen. Zo bereiken we zoveel mogelijk mensen en verwennen we ze met een onvergetelijk moment van samenzijn. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de verzorging en de vrijwilligers. #SamenGenieten

 

Door de jaren heen heeft Frans verschillende “alter ego’s” tot leven gebracht en samen met een breed repertoire zou hij zo maar eens in een bijzondere outfit ten tonele kunnen verschijnen. Dit om te blijven verrassen en de beleving maximaal te maken waardoor zijn komst nooit verveelt. Als ambassadeur voor de stichting is het fijn om zoveel mogelijk bekendheid te creëren voor onze missie. Veel samenwerkingen aangaan en extra ondersteuning van gelijkgestemden realiseren om zoveel mogelijk mensen te kunnen gaan verwennen met een optreden vanuit aandacht en liefde. Een optreden met Frans is één groot genietmoment.