Nieuws


4-11-2022 We hebben genoten, maar we gaan het anders doen.....

Onze stichting zet zich al langere tijd in voor het realiseren van muzikale genietmomenten voor mensen met dementie, kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.
We blikken terug op fantastische feestelijke muzikale momenten. Aan aanvragen geen gebrek en wat waren jullie enthousiast. We horen veel terug dat dit onder andere komt door de persoonlijke manier waarop onze ambassadeurs deze optredens neer zetten en contact maken met de mensen.
Als stichting merken we echter in deze tijden dat het niet meevalt om inkomsten te genereren om op die manier bij te dragen aan de optredens. Om die reden hebben we besloten om onze stichting te eindigen. Niet getreurd, want onze ambassadeurs Jurgen en Frans gaan op een andere manier invulling geven aan de gedachte achter Ik weet dat jij het weet. Houd deze site, Facebook en hun websites in de gaten voor updates.
Wij maken van deze gelegenheid gebruik om velen van jullie te bedanken voor jullie gastvrijheid en donaties.
Wij hebben het werk voor de stichting de afgelopen jaren met veel plezier en liefde gedaan. We zijn trots op en blij met onze ambassadeurs. Wij wensen John Dame Zanger veel succes met oa zijn nieuwe uitdaging Gastrovino De Posthoorn in Naaldwijk. Wij wensen Jurgen Jonkers en Frans Kas ontzettend veel succes en plezier toe met hun optredens en het verder ontwikkelen van een collectief met Ik weet dat jij het weet in gedachte.
Hartelijke groet.
Het stichtingbestuur

11-10-2021 We zijn weer gestart!

Waar we al lang op hoopten is zover. We zijn weer gestart. We hebben de eerste optredens weer achter de rug en wat is dat een heerlijk gevoel. We bezochten o.a. De zes Molens in Hoornaar, De Reyshoeve in Tilburg en samen met Stichting Met je hart Tilburg verzorgden we afgelopen week tijdens hun diner ook een heerlijk optreden. Wat hebben we weer genoten. Snel op naar het volgende optreden met Frans Kas komende zaterdag bij s Heeren Loo in Monster.


01-04-2021 Een nieuw jaar met mooie nieuwe kansen

Natuurlijk hadden we gehoopt dat we alle optredens die nog in het vat zitten al hadden kunnen uitvoeren. Helaas laten de coronamaatregelen het op dit moment niet toe onze muzikale genietmomenten aan te bieden, zoals wij dat gewend zijn. Maar het bestuur en de ambassadeurs van onze stichting zitten niet stil. Achter de schermen zijn we druk bezig met een mooi muzikaal initiatief dat eind mei beschikbaar zal zijn voor alle zorglocaties in het Westland. Er volgt snel meer nieuws.


19-11-2020 Frans Kas nieuwe ambassadeur van onze stichting

 Wat een mooi nieuwtje om te delen: Frans Kas (Franky Stardust) sluit zich als ambassadeur bij ons aan. Hij is al 25 jaar actief in het artiestenvak en zet zich ook al jaren in bij zorginstellingen. Als ambassadeur wil hij graag veel bekendheid realiseren voor de missie van onze stichting. Zaterdag 21 november zal hij al meteen zijn eerste optreden voor ons doen. Welkom Frans!

Kijk voor meer informatie over Frans op onze pagina met onze ambassadeurs.


07-11-2020 Hoera, eindelijk weer een mooi genietmoment brengen

 I.v.m. corona konden we het afgelopen half jaar niet optreden. Vandaag was het eindelijk weer zo ver dat we een optreden konden doen. De extra maatregelen maakten de blijdschap en het enthousiasme zeker niet minder. De bewoners van De Reyshoeve in Tilburg genoten zichtbaar en de handen gingen lekker de lucht in. Heerlijk om de glimlach op de gezichten van de bewoners te zien.


27-09-2020 Hoera we bestaan 1 jaar!

Wat hebben we al veel met elkaar beleefd. Mooie optredens met een lach en een traan, vele polonaises incl. rolstoelen, de konijnenactie, John Dame die ons als ambassadeur kwam versterken, de DVD’s en USB uitdeeldactie, de rollatorfiles bij aanvang van de optredens en meer.
Ook voor dit jaar hadden we vele optredens staan, maar helaas gooide corona dit in de war. Zodra we mogelijkheden zien, zullen we weer live muziekmomenten bieden, de mensen persoonlijke aandacht geven en ook de zorgmedewerkers in het zonnetje zetten.
Voor nu genieten we van wat me met elkaar hebben bereikt en bereiden we ons voor op de toekomst.
Om die optredens allemaal te kunnen realiseren is budget nodig. Draagt u de activiteiten van de stichting ook een warm hart toe? Maak dan gebruik van deze link.

15-06-2020  Een muzikaal cadeautje

 

Ook in deze bijzondere tijden laten wij de zorglocaties niet in de steek. Onze optredens kunnen helaas niet doorgaan, maar we laten op een andere muzikale manier van ons horen.

Er is door meerdere artiesten een fantastische DVD gemaakt met muziek om de zorglocaties een hart onder de riem te steken. Dan kunnen ze toch samen met hun bewoners meedeinen op deze Hollandse klanken.

Onze ambassadeurs en secretaris Carla zijn al meerdere keren op pad gegaan en hebben deze DVD aan verschillende locaties uitgereikt. Deze werden enthousiast ontvangen. 

Wil je voor jouw locatie ook zo'n gezellige muzikale DVD of USB laat het ons weten via info@ikweetdatjijhetweet.nl. 01-06-2020 Actie knuffelkonijnen is een succes

 

Vele konijnen hebben inmiddels een nieuwe eigenaar of eigenaresse gevonden. Dank aan alle donateurs!

Vindt u het leuk om bij een donatie van 25 euro of meer ook een leuk knuffelkonijn te doneren? Kijk dan op onze pagina met particuliere initiatieven.


18-05-2020 Particulier initiatief - knuffelkonijnen

 

Soms worden wij als stichting verrast door prachtige particuliere initiatieven. Zo ook door Anita d'Hooghe, stichter van The Guinevere Foundation. Zij schonk onze stichting knuffelkonijnen met als speciaal cadeau een mascotte met de naam Rietje, genoemd naar de bijzondere inspiratie van onze stichting en moeder van Jurgen Jonkers 

 

Deze knuffelkonijnen zijn bedoeld voor kwetsbare ouderen met bijvoorbeeld dementie die een extra knuffel kunnen gebruiken. Juist in deze tijd waarin ze geen of weinig bezoek kunnen ontvangen, is een zachte knuffel een gebaar van liefde en aandacht. Ze worden stuk voor stuk met zorg en liefde aangekleed in het atelier van Anita met door haar gemaakte kleertjes. We mogen deze mooie knuffelkonijnen weggeven bij een donatie van minimaal €25. Kijk voor meer informatie hier.


28-03-2020 

 

In deze bijzondere tijden zit de Stichting niet stil. Achter de schermen bereiden we ons voor op de tijd dat we de zorglocaties weer live mogen bezoeken. We kijken er naar uit.

Vandaag wel een heel leuk nieuwtje. John Dame sluit zich als ambassadeur en zanger bij ons aan en gaat bijdragen aan onze muzikale genietmomenten. Geen zorgen, hij kan niet alleen op de woensdagen, maar andere dagen zijn in overleg ook mogelijk.

In dit filmpje stelt hij zich aan u voor.


15-03-2020 

 

We zijn het jaar mooi gestart met meerdere optredens en mooie donaties. We ontvangen steeds meer verzoeken voor genietmomenten op zorglocaties. De kalender van maart was ook al gevuld, maar vanwege alle maatregelen rondom het nieuwe Coronavirus zijn de optredens voor maart afgezegd. We zullen met de zorglocaties op zoek gaan naar een passende nieuwe datum. We bedanken speciaal alle mensen in de zorg die klaar staan om onze kwetsbare naasten te verzorgen. Het kabinet en het RIVM roepen op om sociaal contact te vermijden, maar laten we er met elkaar wel voor zorgen dat mensen zich niet eenzaam voelen. Stuur elkaar een kaartje, zend een mooi berichtje en bel of facetime regelmatig. In de verschillende regio's zien we al mooie intiatieven ontstaan. Dank daarvoor.


01-01-2020 Een nieuw jaar....

 

Gelukkig Nieuwjaar! We kijken terug op een heerlijk jaar waarin de stichting officieel werd opgericht en waarin we al velen konden verblijden met een mooi muziekmoment. Voor 2020 staan er dankzij vele donaties al meerdere optredens op de rol. Begin januari zit het bestuur weer bij elkaar om de plannen voor 2020 te bespreken. We onderzoeken de mogelijkheden om ANBI te worden, we verkennen de samenwerking met

andere goede doelen en artiesten en we gaan op zoek naar financiële mogelijkheden om nog meer optredens mogelijk te maken. Maar we gaan vooral ook veel genieten van de optredens en de glimlach die mensen hierbij op hun gezicht krijgen. Geniet u mee? 


8-11-2019 Voetjes van de vloer bij De Triangel en Akkerleven

 

Deze week gingen bij De Triangel in De Lier en bij Akkerleven in Schipluiden flink de voetjes van de vloer. Op beide locaties werden we warm onthaald en was het fantastisch hoe enthousiast het team ook mee zong en danste. Bij Akkerleven vierden ze het 10-jarig bestaan en het optreden was een mooie afsluiting van de feestelijkheden. Hier wordt nog lang met een glimlach aan terug gedacht.

 


22-10-2019 Feest bij De Opmaat

 

Vandaag waren we te gast bij De Opmaat waar hun bewoners en die van Vlietzicht genoten van een geweldig optreden. Er werd flink gedanst en er gingen vele voetjes van de vloer. Fijn dat er weer zoveel vrijwilligers waren om dit mede mogelijk te maken.


10-10-2019 optreden woonzorgcentrum Thebe Elisabeth

Vandaag verblijdden we met een optreden van Jurgen woonzorgcentrum Thebe Elisabeth in Goirle met een gezellig optreden mede dankzij een mooie donatie van de Annetje van Puijenbroek stichting. Elisabeth is een specialistisch verpleeghuis voor mensen met een complexe zorgvraag zoals dementie, (niet) aangeboren hersenletsel (N)AH, complexe lichamelijke aandoeningen en kortdurende overbruggingszorg. Het blijft genieten als je ziet wat muziek en persoonlijke aandacht met mensen doet.


27-09-2019 oprichting Stichting Ik Weet Dat Jij Het Weet

 

Het is zo ver! We zijn officieel een stichting. Met dank aan Westland notarissen & Advocaten die dit belangeloos hebben geregeld. 

Met elkaar hopen we met de ontvangen donaties nog meer optredens te realiseren.


21-09-2019 Alzheimerdag

 

Op Alzheimerdag genoten we van 6 fantastische optredens met Jurgen Jonkers tijdens een tour langs zorglocaties van De Wever in Tilburg. Alle medewerkers, vrijwilligers, familie en vrienden hebben keihard gewerkt om er op de locaties een memorabele dag van te maken. Overal werden we warm verwelkomd en was het feest. De optredens werden beleefd met een lach een traan en er was vooral aandacht voor elkaar. Een beetje meer aandacht doet wonderen. Zie de Facebookpagina voor meer foto's en berichten van deze dag.